• Werkzekerheid bij Dfisc

  Werkzekerheid bij Dfisc

  Werkzekerheid en groeimogelijkheden in de boeiende wereld van accountancy? Dan ben je op de juiste plek! Als dossierbeheerder en accountant kun je rekenen op een stabiele en veelbelovende carrière. Als dossierbeheerder en accountant ben je een belangrijke schakel in de financiële wereld. Je helpt bedrijven en particulieren-eenmanszaken bij het op orde brengen van hun administratie en financiën. Maar dat is niet alles. Je bent ook een vertrouwenspersoon voor je klanten. Je denkt met hen mee, geeft advies en zorgt ervoor dat ze kunnen rekenen op een optimale service. Als accountant ben je dus naast een cijferaar vooral een scientist, master… Lees verder »


 • Thuis of op kantoor: wat is best voor jouw work-life en productiviteit?

  Thuis of op kantoor: wat is best voor jouw work-life en productiviteit?

  Corona weet je nog? De coronapandemie ligt intussen al een tijdje achter ons. We zijn in de bedrijfswereld terechtgekomen in wat m’n noemt het ‘post-coronatijdperk’. Ook binnen Dfisc is dat niet anders. We zochten een nieuwe balans en creëerden een officieel thuiswerkkader. Hybride werken, waarbij collega’s genieten van de combinatie thuiswerken en op kantoor werken, werd ook bij Dfisc de nieuwe norm. Nu, zoveel maanden later, waren we binnen Dfisc erg benieuwd om te horen hoe ons hecht Dfisc-team daar tegenover staat. We maken de balans op en nemen je graag mee in ons thuiswerkverhaal, of hoe wij hier bij… Lees verder »


 • Onze nieuwste teamplayer – een introductie

  Onze nieuwste teamplayer – een introductie

  De overstap maken naar een nieuwe job is niet altijd eenvoudig. Daar zijn we ons bij Dfisc van bewust. We spraken met Ann-Isabel, die recent startte binnen ons Dfisc-team als Senior Accountant / Dossierbeheerder, na 11 jaar binnen de BIG 4. We zijn vooral benieuwd hoe ze haar eerste momenten in ons kantoor te Brugge beleefd heeft. We heetten Ann-Isabel een warm welkom en geven haar gedurende de komende weken en maanden de tijd om zichzelf in te werken en verder te integreren binnen het kantoor en het team. Succes Ann-Isabel en bedankt voor je openheid tijdens dit gesprek.


 • Een tof werkrooster

  Een tof werkrooster

  Dat we een tof werkrooster hebben bij Dfisc, dat mag geweten zijn. Op vrijdag zwaaien we iedereen vroeg in de namiddag uit, collega’s starten hun weekend al om 14u à 15u. Maar wat doen zij met die extra tijd? We hebben er een filmpje over gemaakt …


 • Fietsen naar het werk met fietsvergoeding!

  Fietsen naar het werk met fietsvergoeding!

  Dfisc is een boekhoud- en advieskantoor waar werknemer en klant centraal staan, gelegen langs de gezellige waterkant in Brugge. De fietsroute bij uitstek! Dat werknemers centraal staan, merk je aan de vele initiatieven die Dfisc neemt naar hen toe. Zo wil Dfisc zijn werknemers motiveren om de fiets naar het werk te nemen, door de maximale fietsvergoeding toe te kennen. Een mooie netto extra, bovenop je loon en andere extralegale voordelen. Vanaf mei 2023 zal trouwens een nieuw maximumbedrag gelden voor de fietsvergoeding van € 0,27 per gereden kilometer. Een extra duwtje in de rug voor werknemers om de auto… Lees verder »


 • Ik werk in accountancy, en jij?

  Ik werk in accountancy, en jij?

  Ben jij data scientist, scrum master, cyber security expert of drone operator? Cool, ik ben accountant en eigenlijk ook scientist, master en operator. En daarnaast ook nog eens dé vertrouwenspersoon van heel wat ondernemers: digital experts en bedrijfsleiders van kmo’s die wereldmarktleider zijn in erg specifieke producten of diensten. Vlaamse kmo’s zijn wereldtop. Je staat telkens opnieuw versteld van hun creativiteit en high tech in business. Dé vertrouwenspersoon Voor heel wat zelfstandigen en ondernemers ben jij hét eerste aanspreekpunt. Van een bedrijfsleider die met de handen in het haar zit over zijn krimpende winstmarge tot een zelfstandige die bijna met pensioen… Lees verder »


 • ITAA-stage bij Dfisc, het kan!

  ITAA-stage bij Dfisc, het kan!

  Deze nieuwe blog uitwerken is een leuke om te doen, want er is goed nieuws. Cindel heeft in november 2022 een ingangsexamen afgelegd met positief resultaat, zodat zij haar ITAA-stage zal starten bij Dfisc. Wij maakten van de gelegenheid gebruik om eens een kort interview te doen met Cindel om haar traject te doorlopen. De bedoeling is dat hierop een vervolg komt, dat zij als het ware een dagboek bijhoudt. Bij ieder kantelmoment in het traject zullen wij hierover bloggen. Is een ITAA-stage ook iets voor jou? Het verhaal van Cindel kan je misschien inspireren.


 • Ondernemen zit in ons bloed

  Ondernemen zit in ons bloed

  Expertise en ondernemend bloed: hét recept voor sterk doelgericht advies Dfisc is een kei in de begeleiding van eenmanszaken en vennootschappen voor hun boekhouding, btw, fiscaliteit en advies. En vzw’s en vrije beroepers ervaren net dezelfde uitdagingen als zelfstandigen. Ook voor hen speelt Dfisc een meedenkende, adviserende rol. Daarom gooien we steeds weer onze uitgebreide expertise in de strijd om onze klanten te helpen groeien. Maar er is meer. Dfisc voor ondernemers, door ondernemers want ondernemen zit in ons bloed.


 • Open communicatie bij Dfisc

  Open communicatie bij Dfisc

  Iedere maand bepalen we samen een thema waarrond wij met alle collega’s samen werken. Een belangrijk item bij alle thema’s is “open communicatie“. Zowel binnen het kantoor als naar de buitenwereld toe. We plaatsten onze smartphone op het statief en stelden enkele open vragen aan onszelf. We hebben er een video van gemaakt. Kijk je even mee?


 • Maak kennis met ons JAS-team

  Maak kennis met ons JAS-team

  Hoog tijd om eens kennis te maken met ons JAS-team. Binnen Dfisc hanteren we een erg vlakke structuur. Je hebt het JAS-team en alle collega’s, zijnde de accountants of dossierbeheerders en de secretariaatsmedewerkers. Maar wie of wat is JAS nu eigenlijk? Inge organiseerde een interview om zo een idee te krijgen over het reilen en zeilen binnen Dfisc. Lees even mee…