Cindel start ITAA-stage bij Dfisc

Deze nieuwe blog uitwerken is een leuke om te doen, want er is goed nieuws. Cindel heeft in november 2022 een ingangsexamen afgelegd met positief resultaat, zodat zij haar ITAA-stage zal starten bij Dfisc. Wij maakten van de gelegenheid gebruik om eens een kort interview te doen met Cindel om haar traject te doorlopen. De bedoeling is dat hierop een vervolg komt, dat zij als het ware een dagboek bijhoudt. Bij ieder kantelmoment in het traject zullen wij hierover bloggen. Is een ITAA-stage ook iets voor jou? Het verhaal van Cindel kan je misschien inspireren.

Hoe kwam jij bij Dfisc terecht, Cindel?

In 2018 ging ik op zoek naar een kijkstage en ik kon starten bij Dfisc in april van dat jaar. Tijdens de kijkstage kon ik mij meteen vinden in de visie van Steven en hoe hij het kantoor runde. Zo kreeg ik de kans om mee te gaan naar klanten zoals vzw Think Pink en hield er een zeer tof, positief gevoel aan over bij mijn eerste werkervaring binnen een boekhoudkantoor.

Niet heel veel later moest ik opnieuw op zoek naar een stageplaats; deze keer voor mijn laatste jaar. Ik klopte opnieuw bij Dfisc aan en legde een zeer succesvolle stage af. In de zomermaanden heb ik er gewerkt als jobstudent want die praktijkervaring vond ik wel belangrijk.

Jammer genoeg moest ik enkele herexamens afleggen maar ik kreeg de kans van Steven en Ann om alvast parttime te starten bij Dfisc. Daar ging ik met alle plezier op in!

Ik combineerde mijn parttime werk met studeren en stroomde nadien als vaste medewerker in via een IBO-contract. Toen ik uiteindelijk met glans geslaagd was, startte ik in 2019 een bijkomende opleiding aan Syntra, want ik kreeg er maar niet genoeg van 🙂

Intussen werk ik in totaliteit 4,5 jaren voor Dfisc.

Recent, startte ze haar volgende grote uitdaging: het behalen van een ITAA erkenning.
Wij nemen jullie graag mee in haar traject!

Vanwaar de keuze om je ITAA-stage te doorlopen, Cindel?

Ik zie het vooral in het kader van mijn doorgroeimogelijkheden. In de toekomst wil ik mezelf graag Senior Dossierbeheerder noemen en dan heb je veel kennis op zak nodig. Daarnaast was ik altijd een eerder moeilijke studente. Bij het ITAA word je verplicht om 40 uren opleiding per jaar te volgen. Dat lijkt me een goede zaak, aangezien ik mezelf voortdurend zal bijscholen en alle nieuwe wetgeving en aanverwanten zo kan blijven opvolgen. Ik vind het belangrijk om de juiste expertise op te bouwen en goed mee te zijn als dossierbeheerder.

Hoe ziet jouw traject eruit?

Op 2 november 2022 heb ik een ingangsexamen afgelegd. Daarvoor had ik me goed voorbereid en studeerde ik vier volle dagen. Het duurde een maand en half alvorens ik mijn resultaten kreeg, maar ik was geslaagd! Vervolgens heb ik een heleboel administratie verwerkt hieromtrent in december 2022 en wacht ik momenteel nog op de officiële bevestiging van de examencommissie. De komende drie tot zeven jaren, zal ik dan ITAA-stage lopen binnen het kantoor van Steven, An en Jochen: Dfisc. Er zijn een aantal voorwaarden, zoals de opleidingsverplichting waarover ik al vertelde en in november 2023 bijvoorbeeld staat er al een eerste heropfrissingsexamen op de planning. Binnen drie jaar, zou ik dan graag het eindexamen afleggen. Als ik kijk naar mijn privé-toekomst, is het ook een beetje “nu of nooit”. Dat geeft me een extra duwtje in de rug om vandaag in te stappen in dit traject.

Kruipt er veel tijd in de ITAA-stage na de werkuren?

Behalve dan de voorbereidingstijd voor het ingangsexamen vooraf en het feit dat ik een aantal keren naar Brussel zal moeten, valt dat heel goed mee. Doordat je binnen een vast kantoor stage loopt, speelt het meeste zich eigenlijk af op de werkvloer.

Hoe ondersteunt Dfisc je in dit verhaal?

Op veel vlakken eigenlijk. Dfisc is altijd een grote steunpilaar hierin. De keuze om te groeien of opleiding te volgen ligt eigenlijk volledig bij onszelf. Van begin af aan is er altijd een open gesprek mogelijk geweest met An, Steven en -later- Jochen over ons individueel groeitraject binnen Dfisc. Er wordt ons als medewerker, geen enkele verplichting opgelegd, daar waar dat dat in andere kantoren wel vaak het geval is.

Toen ik in 2019, uit eigen initiatief, de opleiding aan Syntra wilde gaan volgen, kon dat meteen en werd die kostprijs ook door Dfisc ten laste genomen. Wat betreft de ITAA-stage liep dat gelijkaardig. Daarnaast komt ook dat het JAS-team bij Dfisc, hetzelfde traject doorlopen heeft en ik al mijn vragen steeds beantwoord krijg uit eerste hand.

Wat motiveert je vandaag het meest bij Dfisc?

Dat zijn wel een paar dingen: de groep, ik weet het familiale karakter van ons kantoor enorm te appreciëren. Daarnaast onze manier van werken. De klanten, uiteraard. Daar zijn er al eens toffe en minder toffe bij, maar dat neem je er met de glimlach bij.

Waar ben je tot nu toe het meest trots op?

De groei, de manier waarop ik uiteindelijk geslaagd ben aan Vives Hogeschool, Syntra en de rest van mijn traject. Ik botste op veel vooroordelen toen ik begon te studeren in Accounting, aangezien ik uit BSO kwam. Toen ik een 16/20 behaalde voor mijn stage, was er veel ongeloof bij leerkrachten. Zelf weet ik intussen dat ik praktijk nodig heb om de theorie echt goed te begrijpen en te gaan toepassen. En nu die ITAA-stage, is ook iets waar ik trots op ben.

Veel succes Cindel !!! van al je collega’s