Een projectje op onze werkvloer krijgt kleur en dat mag je wel letterlijk nemen, want als je onze keuken binnenloopt zie je veel gekleurde verpakkingen. Of als je de frigo opentrekt komen niet de tranen, maar de gekleurde gezonde sapjes in je ogen. Van waar het idee? En hoe gaan we hiermee om bij Dfisc?

Een gezond idee groeit

Tijdens een tweedaagse teambuilding kregen wij o.a. de oefening “CEO voor één dag“. Wat zouden wij als medewerker anders, minder of meer doen mochten wij CEO zijn. Eén van de puntjes die werd aangekaart waren de zoetigheden op kantoor. Er staan soms wel chocolaatjes of snoepjes in de kast of je brengt zelf een ongezonde reep mee van thuis en je grijpt er gemakkelijk naar als je een koffie neemt of iets om te drinken. Dat komt meestal omdat je dan een klein hongertje hebt of verlangt naar een energiestootje. Maar misschien kan dat wel iets anders zijn? Iets wat gezonder is en die zorgt voor langere verzadiging of vezelrijk is!

En dat andere en betere idee werd opgepikt door ons vennotenteam. Saar heeft vanuit het management dat projectje vastgenomen. Een goede werksfeer is belangrijk en dat gaat hand in hand met veel aspecten waaronder gezondheid en gezonde voeding. Eigenlijk één van onze basisbehoeftes en eten verbindt mensen.

Gezonde snacks

Een eerste optie waar je snel aan denkt is een mand met fruit doch dat idee werd niet weerhouden. Als het fruit niet snel genoeg wordt genuttigd, krijgt het vlekjes, gaan we net dát stukje fruit laten liggen; dan blijft het langer liggen en krijg je op den duur bezoek van diertjes die we liever niet zien bij Dfisc :-). Dat is een persoonlijke keuze maar voor ons leek dat niet te werken.

Een andere optie wat we hebben uitgetest en goed werd ontvangen; zijn de gezonde snacks van JustBite. “JustBite gelooft echt in een betere wereld: voor jou, voor je omgeving, voor de samenleving én voor de planeet.”

Zoals zij zelf zeggen: Slim en gezond snacken draagt bij tot een gezonder lichaam, meer energie & een betere weerstand, minder druk op ons gezondheidssysteem én een kleinere ecologische voetafdruk. En zo dragen we samen bij tot een betere wereld. En dat is een boodschap waarin we volledig geloven bij Dfisc. Dat is meteen ook de pioniersgeest die naar boven komt, één van onze waarden. Niet dat we pionier zijn rond het idee van gezonde snacks maar het brengt wel vernieuwing op de werkvloer, want voordien hadden wij het initiatief niet en grepen we naar die foute chocolade.

Geen honger maar dorst

De snacks wisselen wij af door op regelmatige basis ook iets te bestellen om te drinken en daarvoor kiezen we momenteel voor de gezonde sapjes van JusRé. “Zij willen dé referentie zijn voor zij die op zoek gaan naar een uitmuntende smaak mét toegevoegde waarde.” En dat heeft Dfisc wel gevonden bij hen.

Liefde voor gezonde snacks

HEALTHY PLEASURE WITH LOVE – JusRé

Dus wat gestart is met een idee op een flipchart op onze tweedaagse werd werkelijkheid! En de spirit is: geen verspilling, geen overdaad maar just good enough to feel good. Gaan wij nu allemaal fotomodellen worden bij Dfisc, dat waarschijnlijk niet maar we fungeren wel met een gezonde mindset in ons boekhoudkantoor en dat is het belangrijkste!