Ben jij data scientist, scrum master, cyber security expert of drone operator? Cool, ik ben accountant en eigenlijk ook scientist, master en operator. En daarnaast ook nog eens dé vertrouwenspersoon van heel wat ondernemers: digital experts en bedrijfsleiders van kmo’s die wereldmarktleider zijn in erg specifieke producten of diensten. Vlaamse kmo’s zijn wereldtop. Je staat telkens opnieuw versteld van hun creativiteit en high tech in business.

Dé vertrouwenspersoon

Voor heel wat zelfstandigen en ondernemers ben jij hét eerste aanspreekpunt. Van een bedrijfsleider die met de handen in het haar zit over zijn krimpende winstmarge tot een zelfstandige die bijna met pensioen gaat en zijn zaak wil overdragen. Als accountant krijg je veel vertrouwen van je klanten, omdat zij geloven in je expertise en professionele ondersteuning.

Voortdurend bijleren als data scientist

De wetgeving rond fiscaliteit blijft veranderen. Ken je de nieuwe regels rond de aftrek voor elektrische autokosten? Ken je alle wijzigingen van de laatste belastinghervorming? Een accountant moet zich voortdurend bijscholen om op de hoogte te blijven van de laatste fiscale- en data-ontwikkelingen, om zijn klant het meest actuele advies te geven. Een accountant krijgt dus telkens nieuwe uitdagingen voorgeschoteld. Dat verveelt dus nooit!

Doorgroeien tot cyber security expert

Als startend accountant begin je onderaan de ladder, maar junior accountants worden mogelijks snel senior accountants met uitgebreide mogelijkheden en een navenant loon. Je kan doorgroeien in je startkantoor of daarbuiten, naargelang je ambitie. Als accountant kan je ook kiezen voor een specifieke expertise. Misschien vind je het wel boeiend om zoveel mogelijk te weten over corporate finance of cyber security expert? Of vind je het adviseren van vrije beroepen bij Dfisc het meest fascinerende?

Zelfstandig werken als drone operator

Als accountant kan je behoorlijk onafhankelijk werken. Je krijgt je eigen dossiers om op te volgen en je bepaalt zelf de timing en de aanpak ervan. Bovendien werk je als accountant niet plaatsgebonden, je dossiers heb je nl altijd bij de hand. Bij Dfisc is thuiswerk een mogelijkheid. Zolang de drone maar vliegt. Dat biedt grote voordelen op vlak van tijdsplanning en de balans tussen werk en privé.

Mooie verloning als scrum master

Over het algemeen horen accountants tot goed betaalde werknemers in België, net als scrum masters. Al is er natuurlijk wel een verschil tussen een junior accountant en een senior accountant. In ieder geval ben jij master van je carrière, werk je intens samen in team en neem je extra verantwoordelijkheden op als procesbegeleider of coach. Werk gerust agile, met een kanban of helemaal scrum aan dat digitale project bij Dfisc.

Afwisseling en uitdaging genoeg als Accountant

Als assistent accountant of volleerde accountant heb je een veelzijdige baan waarin je veel in contact bent met klanten. Klanten uit diverse sectoren. Dit maakt het werk zo afwisselend en uitdagend. Je werkt voor kleine bedrijven. Een onderneming waar fiscaal ‘weinig’ in zit en een onderneming waar ‘complexe fiscale structuren’ van toepassing zijn. Kortom afwisseling en uitdaging zijn van toepassing als jij wilt werken bij een accountantskantoor.

Werken bij Dfisc

Afgestudeerd als Accountant en passie voor drones, scrum, data of cyber? Wij zoeken voortdurend talent.