Ons team groeit dus ook de inrichting van ons kantoor groeit mee. Samen met de zus van Ann, die in de interieursector werkzaam is, groeide het idee om twee ongebruikte kleinere ruimtes in te richten tot stille ruimtes. Wat dat precies betekent voor ons team, lees je in deze blog. Het hele team werd ook betrokken om de twee ruimtes een naam te geven aan de hand van een brainstormoefening.

Hoe was het vroeger

Vermits we in Dfisc volledig in the cloud of remote werken en geen traditionele grote serverkast meer hebben, moest de eerste kleinere serverruimte eraan geloven. De opslagplaats voor het bewaren van de voorraad papier, drukwerk, computeraccessoires werd ontruimd en al dát gerief kreeg een nieuwe plaats in de ruime kasten in het kantoor zelf.

De tweede grotere ruimte was eigenlijk de vroegere keuken. Door de volledige vernieuwing en uitbreiding van het kantoor in 2019 hadden wij een tweede extra keuken, waardoor ook de oude keuken kon uitgebroken worden. Dus hopla een mooie ruimte om hier ook een extra bureelmeubel te voorzien.

Twee stille ruimtes vervullen onze wensen

Het hele idee is echt iets van deze tijd. Meer collega’s op één eiland, zorgen voor meer activiteit, beweging en interactie. Wat is de insteek nu van die stille ruimtes?

 • Ideaal om je echt te focussen en niet gestoord te worden
 • Handig om een telefoongesprek te voeren zonder de andere collega’s te moeten storen
 • Efficiënt om met twee collega’s samen te zitten voor overleg
 • Rustig een persoonlijk gesprek te hebben met HR
 • Even afgezonderd kunnen deelnemen in een teamsmeeting

De twee ruimtes werden warm aangekleed met neutrale kleuren en houten accenten. En op één muur kwam er een behangpapier met zicht op de daken en torens van Brugge.

Samen brainstormen is fun

Afspraken maken

Policy

Als de deur gesloten is, storen we elkaar niet! Staat de deur open, dan kan je de ruimte gebruiken.”

Nu dachten we dat het wel leuk zou zijn, mochten we ons afzonderingsmomentje ook kunnen benoemen. Dat we de ruimte een naam geven.
–> daar hebben wij een gezamenlijke oefening van gemaakt, een eerste poll gebeurde via een invulformulier; de brainstorm op zich deden we tijdens onze lunchpauze.

 1. Poll met enkele korte vragen
  Eerst willen we een THEMA bedenken. Dat kan van alles zijn : je denkt vanuit het werken in een stad, dieren, bekende mensen, ons beroep, diensten, kleuren, gebouwen, ….. (de muur met poster kan natuurlijk ook inspiratie brengen). Daarna gaan we verfijnen of zien als er gemeenschappelijke zaken tussen zitten.   Als het thema gekozen is, gaan we namen bedenken.”  –> Uit deze oefening kwamen de thema’s Brugge en Steden.
 2. Brainstormoefening tijdens de lunch.
  We gebruikten hier de techniek van de associatie (ketting vormen). We gaven de post-its aan elkaar door en plakten deze onder het juiste thema. De ene woord roept iets anders op en dat wordt genoteerd.

Naar de stembus

Al deze resultaten werden verzameld op de twee pancartes waarna de meest voorkomende namen en woorden werden opgesomd in duo. En daarna kon iedereen nog eens zijn stem uitbrengen om het uiteindelijke resultaat te kennen. Het finale thema werd STEDEN.

En het resultaat is…

BRUGGE & DAMME

En nu nog de aankleding. De cosy zeteltjes zijn er al, maar we zullen samen met het team “Brugge” en “Damme” opvrolijken met wat gadgets die je doen denken aan deze twee steden 🙂 Zin om hieraan mee te bouwen of mee te denken? Ontdek onze vacatures.