Welkom Ann-Isabel bij Dfisc

De overstap maken naar een nieuwe job is niet altijd eenvoudig. Daar zijn we ons bij Dfisc van bewust. We spraken met Ann-Isabel, die recent startte binnen ons Dfisc-team als Senior Accountant / Dossierbeheerder, na 11 jaar binnen de BIG 4. We zijn vooral benieuwd hoe ze haar eerste momenten in ons kantoor te Brugge beleefd heeft.

We heetten Ann-Isabel een warm welkom en geven haar gedurende de komende weken en maanden de tijd om zichzelf in te werken en verder te integreren binnen het kantoor en het team. Succes Ann-Isabel en bedankt voor je openheid tijdens dit gesprek.

Hoe kwam je terecht in de Accountancy wereld?

Ik heb heel bewust gekozen voor de studierichting Accountancy & Fiscaliteit. Mijn ouders waren zelfstandigen, dus ik heb het allemaal een beetje ‘met de paplepel’ meegekregen. Ik wist, van jongs af aan, dat er zoiets bestond als ‘zelfstandig’ zijn en dat die administratie daarbij hoort.

Voordat ik bij Dfisc terechtkwam, heb ik 11 jaar bij Deloitte gewerkt in het kantoor van Gent. Mijn focus lag daar dan ook op vzw’s en vennootschappen.

Wat boeit je het meest aan de job als Accountant?

De diversiteit en de verscheidenheid aan dossiers. Met verschillende mensen in contact komen heb ik altijd heel erg leuk gevonden. Ik koos ervoor om niet binnen één omgeving heel breed te gaan, maar binnen verschillende omgevingen in mijn eigen niche te specialiseren.

Wat is voor jou een must als het gaat om de ideale job of werkgever?

Flexibiliteit is en was voor mij heel belangrijk. En het digitale aspect: ik wilde geen stap terug in de tijd zetten door te veranderen van werkgever. Die twee dingen heb ik zeker en vast teruggevonden bij Dfisc. Ik heb bewust gezocht naar een kleiner kantoor, dat dichterbij huis ligt. Zo hoop ik meer tijd te kunnen spenderen met mijn twee kids.

Hoe vond je je kersverse werkgever Dfisc?

Eigenlijk botste ik op een fijn LinkedIn berichtje. Ik kreeg die uiteraard af en toe, maar het was de regio van Brugge, die mij direct in het oog sprong. Ik bezocht de website van Dfisc en las over de vier kernsectoren. Het feit dat die focus er is, vond ik meteen een voordeel. Een nichekantoor, dat in lijn ligt met wat voordien al mijn expertises waren: vzw’s en vennootschappen.

Wat waren je eerste indrukken? Wat sprak je het meest aan?

Ik had een positieve eerste indruk, in die zin, dat zowel Steven als Jochen rustige karakters zijn. Ik had vrijwel meteen het gevoel dat we op dezelfde golflengte zaten bij de eerste kennismakingsgesprekken.

Ook het tijdsgegeven tijdens het sollicitatieproces, was voor mij niet onbelangrijk. Ik voelde me niet onder druk gezet. Die lijn wordt nu doorgetrokken. Ik krijg echt de tijd om ‘erin te komen’ en dat is fijn. Ondertussen vind ik zo ook de ruimte om kennis te maken met de rest van het team. Ik ben terechtgekomen in een rustige, familiale omgeving bij Dfisc.

Wat is voor jou de grootste verandering?

Het werken met andere tools, al is het idee wel hetzelfde natuurlijk. Op zich werkten wij bij Deloitte ook met kleinere teams. Op dat vlak valt de verandering dus best mee. Mijn eerste indruk? Dfisc werkt op kleinere schaal, maar is zeer gelijklopend georganiseerd met de grotere structuur waarbinnen ik werkte bij mijn vorige werkgever.

Hoe verliep de pre-boarding?

Heel goed. Er was een vlotte communicatie met Steven via mail of Whatsapp. Dat laatste was heel handig om onderling kleine dingen soms even af te stemmen.

Hoe zag je eerste dag bij Dfisc eruit? Wat vond je van de onboarding tot nu toe?

Eigenlijk is dat redelijk vlot gegaan naar mijn aanvoelen. Alles was IT-matig in orde, alles stond voor me klaar. De introductie verliep geleidelijk, al heb ik het ook geapprecieerd dat ik meteen een dossier mocht ontdekken tijdens het inwerken. Dat gaf me het gevoel dat ik er anderzijds ook direct kon invliegen!

Welke Dfisc-waarden springen er voor jou nu al het meeste uit?

Integer en servicegericht, dat zijn de twee waarden die me tot nu toe het meest in het oog springen.

Wat is voor jou teamwork?

Communicatie vind ik erg belangrijk. Vlot communiceren met collega’s en leidinggevenden, en mochten er eens frustraties zijn onderling, dat daarover gepraat kan worden. Hier bij Dfisc zijn korte lijnen, zowel met interne als externe contactpersonen. Dus dat lijkt me geen probleem.

Wat vertel jij over je werkgever aan een vriend(in)?

Dat het aanpassen is. (lacht) Maar, met een positieve eerste indruk, dus dat doet al veel. Ik ben vooral benieuwd om over een jaartje hierop terug te kijken en te zien waar ik/we dan staan. Dat heb ik me op voorhand ook voorgenomen: om het een jaar te geven, alvorens ik het geheel mag evalueren.

Waar krijg jij energie van?

Bij mijn vorige job was dat heel zeker het klantencontact. En een uitdaging aangaan, zo hier en daar, vind ik ook fijn.

Zijn de wederzijdse verwachtingen bij Dfisc helder?

Voor mij wel. Ik vond dat heel belangrijk van bij het begin. Tijdens het sollicitatieproces heb ik het aspect ‘flexibiliteit’ bijvoorbeeld goed afgestemd. Ik denk dat er, door die vlotte communicatie, een duidelijk verwachtingspatroon is langs beide kanten.

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?

Op middellange termijn zou ik graag hetzelfde comfortlevel bereiken dan bij mijn vorige werkgever. Daarmee bedoel ik: mijn dossiers en klanten goed kennen en up-to-speed zijn met alles. Ik kijk ernaar uit om, met het hele team, verdere stappen te zetten binnen Dfisc. We werken in een continu bewegende wereld en evolutie. Daar ben ik erg benieuwd naar.

Zijn er dingen die je bij Dfisc hoopt te vinden, die je in het verleden misschien mistte?

Ondersteuning of korte lijnen heb ik nooit gemist. Die waren er in het verleden ook. Wat ik wel ergens mistte, was de nauwere band met collega’s en mensen opbouwen. Doordat ik binnen een grotere structuur werkte, was er opvallend meer rotatie, vooral bij jongere collega’s.

Waar vinden we jou naast de werkuren?

Ik ben vooral veel en graag bezig met mijn twee zoontjes. Het is een hele klus om ons huishouden operationeel te houden, aangezien mijn man zelfstandige is. Als we eens een avondje vrij hebben, dan gaan we graag eens uit eten.

Wat zou je aan potentieel nieuwe collega’s willen zeggen over Dfisc en jouw stap nu in je carrière?

Het is nog vroeg nu, dus binnen een jaar moet je me dat misschien nog eens opnieuw vragen. (lacht) Op zich kan ik wel meegeven dat het erg belangrijk is tijdens het solliciteren om je buikgevoel te volgen. Ik had na het eerste gesprek een heel positief gevoel overgehouden over de aanpak van Steven en zijn team. Anderzijd had ik het zeker niet slecht bij mijn vorige werkgever. Toch heb ik hierin dat gevoel gevolgd en heb ik de stap gewaagd.

Vooral het kantoor dichterbij huis en de uurindeling heeft me over de streep getrokken. We hebben een duidelijk werkschema en kunnen op vrijdagmiddag vroeger naar huis. Het kantoor is ook gesloten voor klanten op vrijdagnamiddag, wat een mentale rust geeft om zo het weekend in te gaan.