Openheid is één van de waarden bij Dfisc. En deze waarde vertalen wij als toegankelijkheid en open communicatie. En dat stroomt in alle toepassingen door; ook op het vlak van organiseren en intern communiceren met elkaar. Om het een beetje speels aan te pakken hebben wij elk een setje Flowys ontvangen. Wat zijn Flowys? Lees even mee…

Wat zijn flowys?

Je kent ongetwijfeld wel dat moment dat je net goed in je concentratie zit en een collega komt je iets vragen. Of je hebt zelf een vraag voor een collega en je vindt het lastig om te weten of je stoort of niet.

Voor deze momenten maken wij bij Dfisc gebruik van de Flowys. Op die manier kan je zelf je “stoormomenten” bepalen. Het is volledig bedacht in het kader van “Flow your time” en “keep it simple”.

Het zijn twee balletjes in een zachte materie (het doet je denken aan een stressbal) met een inkeping. Door die inkeping kunnen ze perfect boven op je scherm gezet worden en is het goed zichtbaar voor iedereen.

Als ik zeg je hebt een “groen” of “rood” scherm, denk je misschien spontaan aan De Mol maar dat is het niet 🙂

Groen

Groen op je scherm wil zeggen dat je aanspreekbaar bent, dat je openstaat om te helpen, te luisteren of om te communiceren. Het is algemeen gekend dat wij een vlakke structuur hebben binnen Dfisc en dat in feite iedereen elkaar helpt of dat er volop informatie gedeeld wordt. Dus ja, we lopen gewoon rond en gaan te rade bij een collega of we spreken de collega aan die dichtst bij jou zit.

Rood

Rood op je scherm dient dan om net even die spontane vragen on hold te zetten omdat jij je concentratie wil vasthouden en even niet wenst gestoord te worden. En dat wordt helemaal niet negatief bekeken, integendeel. Er zijn al menig studies of artikels geschreven over hoe lang het duurt voor je terug in focus bent na een onderbreking.

Het onderwerp opent meteen een andere waarde die leeft bij Dfisc nl. appreciatie. Dit vertaalt zich in de waardering en respect voor elkaars werk en tijd; wat we toch heel belangrijk vinden.

Leuke reacties van collega’s:

“Met mijn rode flowy aan mijn scherm word ik niet gestoord, dat vind ik ferm!” (Kjell)
“Leuke gadget, positief onthaald, het is duidelijk voor iedereen zonder het complex te maken.” (Inge)

Wil je
* echt even apart zitten om aan een dossier te werken
* verkies je om even te werken in stilte
* heb je een online call met een klant en wil je je collega’s niet storen
dan hebben we hiervoor nog een andere oplossing. Maar hierover meer in een andere blog!!

Tip voor een leuke gadget

Heb je al die flowys gespot bij Dfisc? Wel nu ken je het geheim achter deze messengers! Het is een leuke gadget volledig in de lijn en stijl van onze waarden bij Dfisc. Ook zin om in je kantoor deze boodschap op een speelse manier te brengen: https://www.flowyourtime.com/