Sinds een zestal weken maakt Saar fulltime deel uit van Dfisc. Zo werd JAS, dat staat voor Jochen, An en Steven, nu plots JASS: Jochen, An, Steven & Saar. We willen Saar eerst en vooral van harte welkom heten binnen ons Dfisc-team en hadden een korte introductiebabbel met haar rond wie zij is als persoon, binnen Dfisc en hoe zij naar het JASS kijkt.

Dag Saar, aangenaam kennismaken. Wie ben je?

Ik ben Saar, dit jaar 40 jaar geworden. Voor mijn periode bij Dfisc werkte ik als advocaat.

Mijn verhaal? Ik ben afgestudeerd in 2006 en startte na mijn studies onmiddellijk met mijn stage aan de balie. Mijn interesse ging voornamelijk uit naar het jeugd- en familierecht en geleidelijk aan kwam daar ook contracten- en vennootschapsrecht bij. Uiteindelijk ben ik van 2006-2023 in de advocatuur werkzaam geweest en runde ik de laatste tien jaar mijn eigen kantoor.

Hoe kwam je terecht bij Dfisc en waarom heb je voor dit kantoor gekozen?

Het begon een 7 à 8 jaren geleden. Ik was lid van JCI, Steven ook. We zijn daar aan de praat geraakt. Hij was in die tijd net gestart met Dfisc en ik had mijn eigen advocatenkantoor. Allebei waren we ervan overtuigd dat multidisciplinair samenwerken interessant is, zeker naar klanten toe. Zo is het zaadje eigenlijk gepland.

Onze samenwerking kwam uiteindelijk tot stand door af en toe een vraag van een klant, waar Steven geen weg mee wist. Ik loste dat juridische stukje dan voor Dfisc op. Het ging als een soort sneeuwbaleffect. Klanten wisten hun weg al snel te vinden met meerdere vragen richting Dfisc. Dit evolueerde tot een samenwerking waar ik op backoffice-niveau die juridische ondersteuning bood binnen het kantoor.

Op vandaag is dat natuurlijk anders en ben ik nu fulltime aan boord bij Dfisc als ‘Jurist’. Nu vorm ik naar klanten toe ook een gezicht en maak ik officieel deel uit van het JASS-team.

Wat zijn je hobby’s?

Ik ben mama van 2 dochtertjes, Juliette en Louise, 10 en 12 jaar oud. In mijn vrije tijd hou ik van wandelen en buiten zijn. Qua culinaire interesses, ben ik heel into wijntjes. We hebben een wijntjesclub, waarin we geregeld samenkomen om nieuwe wijnen te proeven. Heel leuk!

Wat zijn je energie-givers?

Anderen kunnen helpen met het werk dat ik doe. Dat kan soms gaan over een ‘sec’ en ‘saai’ document aanleveren, maar ik probeer daardoor dan toch een soort meerwaarde te creëren naar de klant toe. Ook collega’s ondersteunen en mijn soft skills kunnen inzetten richting hen, vind ik fijn.

Saar als "durver"

Wat is jouw rol in het JASS-team? En binnen Dfisc algemeen?

Binnen Dfisc heb ik de officiële titel in mijn e-mailhandtekening als ‘Jurist’ van Dfisc. Binnen Dfisc verzorg ik dan ook, voor onze 4 sectoren, het juridische luik, exclusief het rechtbankwerk.

In het JASS-team is dat nog anders. Daar vorm ik 1 van de schakels van ons 4-koppig managementteam. Gezien het groei-verhaal van Dfisc, zijn we op vandaag nog volop aan het meegroeien met dat team. Een van de dingen die ik vandaag op mij neem is het juridische gedeelte voor Dfisc intern. Anderzijds zijn er ook al een aantal soft HR gerelateerde zaken die ik naar ons interne Dfisc-team toe voor mijn rekening zal nemen in de toekomst.

Waar staat JASS voor jou voor?

Dfisc groeit. Op heel veel domeinen moeten we mee volgen in die groei. We vormen een soort filter vanuit het JASS om zo het dagelijks beleid bij Dfisc efficiënt te kunnen voeren en beslissingen te maken met en voor de medewerkers.

We moeten de ambitie hebben om vinger aan de pols te houden rond wat er bij de medewerkers leeft. We zitten ook letterlijk tussen de collega’s, vormen daardoor geen formeel directiecomité, maar zijn één hecht Dfisc-team.

Een voorbeeld van hoe we dat doen? Op onze afgelopen teambuilding 2-daagse, werd het volledige team ‘CEO voor 1 dag’. Er werden verschillende ideeën gelanceerd, die wij dan met ons JASS-team zijn gaan vastnemen en op korte en lange termijn zullen lanceren.

Zo werden bijvoorbeeld de zoetigheden op de werkvloer aangekaart door de medewerkers. Het idee om meer gezonde voeding te voorzien op onze dagelijkse werkplek, werd meteen ondersteund vanuit het JASS. Ik heb dit projectje in handen genomen en sinds kort hebben we nu een vaste maandelijkse leverancier van gezonde snacks en cold pressed juices. 

Waar sta jij voor (waarden)?

Respect staat bij mij redelijk hoog, dat je in gelijk welke omstandigheid altijd met respect voor elkaar omgaat. Omgekeerd, wil ik het gevoel hebben dat mijn werk binnen Dfisc ook door anderen gerespecteerd wordt.

Open communicatie vind ik ook heel belangrijk. We zijn groot, maar uiteindelijk ook nog klein. We brengen bij wijze van spreken meer tijd door samen op de werkplek dan thuis met onze kinderen. Het is dus erg belangrijk voor mij dat die openheid er is. Binnen Dfisc heerst er absoluut geen sfeer van kliekjes. Steven is ook heel sterk, vind ik persoonlijk, in zijn open manier van communiceren.

Daarnaast probeer ik zelf ook altijd heel optimistisch ingesteld te zijn. Ik wil uit alle situaties altijd het meest positieve halen. Dit trek ik door in mijn dagelijkse job en mijn privé.

Hoe kijk je naar de toekomst? Wat wil je graag verwezenlijken met en voor Dfisc?

Zoals ik al zei, probeer ik optimist te zijn en voor mezelf de dingen altijd positief te bekijken.

Groei is mooi. Dfisc wens ik een zekere ‘rust’ na de groeispurt, waar we nu nog volop inzitten. Het is fijn te weten dat je er als medewerker echt toe doet binnen de werking van Dfisc en ik hier vanuit het JASS-team mijn steentje aan kan bijdragen.