Dfisc

Dfisc is een dynamisch boekhoud- en adviesbureau gevestigd in Brugge. We begeleiden ondernemers, vzw’s en freelancers in elke fase van hun activiteit. Onze medewerkers zijn ambitieus en ontwikkelen zich voortdurend verder. Kwaliteit, professionalisme en een persoonlijke aanpak staan centraal bij Dfisc. Ons team bestaat momenteel uit twaalf enthousiaste en goed opgeleide medewerkers.

Elk jaar begeleiden we graag een aantal stagiairs om hen voor te bereiden op de werkpraktijk in een boekhoudkantoor.

Stagiair dossierbeheerder

Functieomschrijving

De taak van een dossierbeheerder is een kwaliteitsvolle, brede adviesverlening te bieden aan onze klanten.
Als stagiair dossierbeheerder draai je volwaardig mee in ons team. Onder begeleiding van je stagebegeleider maak je in de praktijk kennis met alle aspecten van de job. Hands-on, met de nodige ondersteuning en bijsturing. Je krijgt ruimte om al doende te groeien in je functie. Hoe sterker je in je schoenen staat, hoe meer taken je geleidelijk aan krijgt.

 • Samen met je stagebegeleider leer je hoe je een klantendossier inboekt en van A tot Z verwerkt. Zo krijg je inzicht in de volledige boekhouding en fiscaliteit van de dossiers.
 • Je werkt samen met je collega’s die ondernemers ondersteunen met professioneel advies op financieel, fiscaal en economisch vlak. Aan afwisseling geen gebrek: je maakt kennis met een gevarieerde klantenportefeuille.
 • Voor de klanten is hun dossierbeheerder het eerste aanspreekpunt. Zo ontstaat er een vertrouwensrelatie met hen, in wederzijds respect. Een dossierbeheerder kan in het kantoor rekenen op heel wat ondersteuning om de eigen expertise te versterken: van seniorcollega’s, de vennoten, de in-house jurist en mensen in coördinerende functies. Ook hen leer je tijdens je stage kennen.
 • Je werkt nauw samen met je collega’s-dossierbeheerders om synergie en meerwaarde te creëren voor onze klanten en binnen het kantoor.

Profiel

Ben jij gedreven om de handen uit de mouwen te steken en het vak van boekhouder/fiscalist in de praktijk te leren kennen? Dan word je misschien onze nieuwe stagiair:

 • Je bent laatstejaarsstudent in een economische of fiscale bachelor- of masteropleiding (bv. bachelor accountancy-fiscaliteit).
 • Voortdurend bijleren en je talenten ontwikkelen spreekt je aan.
 • Je bent een teamplayer die vlot communiceert.
 • Een hands-on-mentaliteit is helemaal jouw ding: je hebt zin om in de praktijk te duiken en volop mee te werken in ons team.
 • De planning van je stage bepalen we in overleg met jou en je onderwijsinstelling.

Wat biedt Dfisc jou?

Via een stage bij Dfisc maak je kennis met de praktijk als dossierbeheerder in een boekhoudkantoor of fiduciaire. Door mee te werken als teamlid ondervind je aan den lijve of dit een job is waar je na je studies verder in wil gaan. Dfisc biedt je een aangename, vooruitstrevende werkomgeving met tal van kansen om je professioneel en persoonlijk te ontplooien.

 • Realistische praktijkervaring: je mag écht werk uitvoeren dat tot het takenpakket van een dossierbeheerder behoort.
 • Je maakt volwaardig deel uit van een jong, deskundig team.
 • Een vaste peter of meter begeleidt je tijdens je stage.
 • Loopt de samenwerking goed, dan is er perspectief op een vaste job na afloop van je studie. Heel wat dossierbeheerders die bij Dfisc succesvol stage liepen, zijn ondertussen vast aan de slag bij ons.
 • Ons kantoor is een voorloper in digitalisering. Zo hebben we volop ruimte voor kwaliteitsvolle adviesverlening aan onze klanten. Ook met dit aspect van de job maak je kennis.
 • Aandacht voor jou als mens en stimulansen om je people skills te ontwikkelen on the job.
 • Gooit corona roet in het eten, dan kan de stage toch nog doorgaan via thuiswerk. Bij Dfisc hebben we op dit vlak een solide ervaring opgebouwd, waarbij je nog steeds deskundig begeleid wordt.
 • Bij opdrachten in het kader van je opleiding zoals een scriptie of stageverslag bieden we je graag de nodige ondersteuning met onze expertise.

Solliciteer

Zie je een stage als dossierbeheerder bij Dfisc helemaal zitten? Overtuig ons van je talent, je gedrevenheid en je persoonlijkheid. ie. Bezorg ons enkele gegevens en wij contacteren jou. Liever meteen je CV bezorgen? Gebruik het formulier hieronder. We horen graag van je!

Bij Dfisc vinden we het belangrijk dat er een goede match is met al onze teamleden. Ook met onze stagiairs. Om te ontdekken of we wederzijds aan elkaars verwachtingen voldoen, ontmoeten we je graag vooraf in een online kennismakingsgesprek.

Meer weten over werken bij Dfisc? Surf naar Dfisc jobs en kom alles te weten over onze bedrijfscultuur.